30 Δεκεμβρίου 2012

Είναι το Kick Boxing ασφαλές για το παιδί μου?

Είναι τελικά το kick Boxing ασφαλές άθλημα για τα παιδιά?
Είστε γονέας και ίσως έχετε ακούσει για κάποιο kick Boxing Club για παιδιά στην περιοχή σας, ή ίσως το σχολείο του παιδιού να σας παρέχει κάποιο πρόγραμμα kick Boxing στις εξωσχολικές δραστηριότητες του. Επειδή αυτό το άθλημα δεν έχει πάρει ακόμη μεγάλη έκταση, πολλοί γονείς δεν είναι αρκετά σίγουροι για το τι είναι, και αυτό οδηγεί σε διαδεδομένες παρερμηνείες. Για παράδειγμα, μερικοί γονείς γνωρίζουν αποκλειστικά από ότι έχουν δει στην τηλεόραση ή από ταινίες, όπου το Kick Boxing συνήθως παρουσιάζεται ως ένα βίαιο και έντονο άθλημα, μια δραστηριότητα που σίγουρα δεν θα επιτρέπαμε στα παιδιά μας να συμμετέχουν...

Διαλύοντας τους μύθους για το Kick Boxing.


Στη πραγματικότητα, το ψυχαγωγικό άθλημα του Kick Boxing είναι απόλυτα ασφαλές. Το όνομά του το κάνει να φαίνεται ελαφρά κακό επειδή φωτογραφίζει το άθλημα ως μια εκδοχή του μποξ με λιγότερους περιορισμούς, όμως η αλήθεια είναι ότι έχει εξίσου ισορροπημένους κανόνες ακριβώς όπως και στην κλασική πυγμαχία. Στη πραγματικότητα είναι ακόμα πιο ασφαλές από ορισμένες απόψεις.

Σκεφτείτε το Kick Boxing ως μια ακόμα μορφή των πολεμικών τεχνών, διότι ακριβώς αυτό είναι. Υπήρξε μια εποχή που οι γονείς βλέπανε το καράτε και το kung fu με επιφυλακτικότητα, όμως σήμερα αυτές η πολεμικές τέχνες είναι η επικρατέστερες όπως εξίσου είναι το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Οι περισσότεροι γονείς συνειδητοποιούσαν ότι, πέραν του ότι είναι απολύτως ασφαλές να συμμετέχουν τα παιδιά τους σε αυτές τις πολεμικές τέχνες, ότι διδάσκονται πραγματικές αρετές και προτερήματα, αφού τους δίνει αυτοπεποίθηση, και τους παρέχει τη ικανότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε ακραίες καταστάσεις που ενδεχομένως να βρεθούν στη ζωή τους.

Στο Kick Boxing ισχύουν όλα αυτά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Δεν είναι μόνο ασφαλής άθλημα, αλλά επίσης αφήνει και σημαντικά διδάγματα, τα παιδιά σας θα αποκομίσουν τα οφέλη τους για ολόκληρη τη ζωή τους. Και πάνω απ όλα όμως είναι μια απίστευτη πηγή άσκησης. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο άθλημα θα λαμβάνουν μια πλήρη προπόνηση καρδιαγγειακής άσκησης - Cardio σε κάθε συνεδρία άσκησης. Το άθλημα επίσης συμβάλλει στην μυϊκή τόνωση, την ισορροπία, την ευκινησία και την ευελιξία. Για να μην αναφέρουμε και το γεγονός ότι διδάσκει τα παιδιά πώς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, το οποίο είναι πάντα θετικό.

Ποιος μπορεί να κάνει Kick Boxing?


Παρότι το Kick Boxing έχει πολλά οφέλη, είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για ένα πολύ έντονο άθλημα που μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους. Για παράδειγμα, τα παιδιά που είναι υπέρβαρα ή που δεν έχουν έρθει σε επαφή με έντονη φυσική δραστηριότητα, μπορεί να είναι καλύτερα για αυτά να συμμετάσχουν σε ένα λιγότερο δύσκολο σπορ προτού εγγράφουν στο kick boxing.

Δεν υπάρχουν σχόλια: